U petak 10. prosinca 2021. održana je još jedna dodjela Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske. Dodjela se odvila u organizaciji i produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”i Udruge plesnih umjetnika Hrvatske UPUH, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

I ovoga puta, dodjela je održana u digitalnom obliku(putem Zoom platforme), a režiju i vodstvo potpisuje Umjetnička organizacija Škvadra, u suradnji s glumcem Borisom Barukčićem.

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija, pri čemu su o pobjednicima odlučivali upravo sami plesni umjetnici - članovi Udruge profesionalnih plesnih umjetnika “PULS” i Udruge plesnih umjetnika Hrvatske UPUH. Nagradu za najbolju koreografiju, tako, kao i najbolju pojedinačnu izvedbu dobio je Matija Ferlin za predstavu “Sad Sam Matthäus” (2021.).

Najperspektivnijom plesnom umjetnicom proglašena je Anika Cetina za plesnu predstavu “Anna, balla” (2021.), a nagrada za najbolji izvođački ansambl (kolektivnu izvedbu), otišla je u ruke ansamblu predstave “Dowl” (2021.), koji čine: Ivana Bojanić, Viktoria Bubalo, Lana Hosni, Anna Javoran, Ana Mrak, Eva Priečkova i Sonja Pregrad.

Posebnu nagradu, koju dodijeljuju upravni odbori strukovnih udruga, a koja se dodijeljuje za izuzetan umjetnički doprinos i organiziranje događaja od posebne važnosti za razvoj plesne umjetnosti, dobili su Divert-inkluzivni plesni kolektiv i Plesna grupa Magija.

Time je, u zaigranom i dinamičnom tonu kojim je Umjetnička organizacija Škvadra pristupila samoj ceremoniji Dodjele, proslavljena još jedna godina djelovanja plesnih umjetnika Republike Hrvatske.

Snimku dodjele možete pogledati na linku ispod.

Dodjela strukovnih nagrada 2021