UPUH vas poziva na jednodnevni program u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana plesa.
Međunarodni dan plesa održava se svake godine 29. travnja na rođendan francuskog baletnog reformatora i svestranog kazališnog umjetnika Jean Georgesa Noverra (1727. - 1810.)
Povodom ovogodišnjeg dana plesa, Udruga plesnih umjetnika Hrvatske – UPUH, poziva svoje članstvo i publiku da zajedno obilježe taj dan.
Raspored i opis programa slijede u nastavku, a linkove YouTube streaming ćemo postupno objavljivati.


//PROGRAM//

10-11.15h
Tjelesna jutarnja praksa: Lara Frgačić (Zagreb)
https://zoom.us/j/5399795968

Passcode: 529679

11.30-11.45h
‘’Stvarnosne kompozicije// Ima nešto što me raduje’’ - Karolina Šuša, Kristina Lovrić, Ivana Bandalo
Link: YouTube UPUH

12h
Čitanje međunarodne i nacionalne poruke – Uživo iz Karlovca (Stari grad Dubovac)
Link: YouTube UPUH

15-15.45h
Site-specific plesna improvizacija (uživo iz Lovrana) , UO FRONESIS u suradnji sa Plesni PAL laboratorij
Link: YouTube UPUH

16-17h
GO OUT AND DANCE
partneri: PC TALA, UPUH, POGON JEDINSTVO
+ različiti gradovi partneri KARLOVAC, POŽEGA, PULA, ROVINJ, ŠIBENIK, RIJEKA, SLAVONSKI BROD, OSIJEK, BJELOVAR, ZADAR
mjesto: Trnjanski nasip ( kod Pogona Jedinstvo )
Link: Youtube UPUH/uživo sa Trnjanskog nasipa

17-18h
Sanja Frühwald (Beč)

"Noću"-otvorena proba i radionica (6+)

Zoom platforma

18-19h
Radionica: „Gledaj, bilježi, stvaraj ples“, Roberta Milevoj (Zagreb)
Link: https://zoom.us/j/5399795968

Passcode:529679

19.00-19.15h
‘’Crveno kao zeleno’’  
Link: YouTube UPUH

19.15-19.39h
-video performans: ‘’Till death do us part’’, Martina Hrlić Rogić/Rijeka (trajanje: 3:20)
Link: https://vimeo.com/538850471

-plesni film: "The poetic body", Kristina Paunovski/ Rijeka (8 min)
Link: YouTube

19.30-20.00h
Techno drift-Sonja Pregrad (uživo u Zagrebu)
Link: YouTube UPUH

______________________________________________________________________

Ostali program:
Intervju Ivane Slunjski sa Dragom Asićem
video film ‘’8 koraka za ples’’ projekta Go out and dance (PC Tala)
______________________________________________________________________


10-11.15h
TJELESNA JUTARNJA PRAKSA:LARA FRGAČIĆ

Kroz početno zagrijavanje pripremit ćemo tijelo mobilizacijom kralježnice, zglobova, glave i cijelog tijela. Funkcionalno ćemo pokrenuti vlastito tijelo te razvijati budnost i spremnost mišića na akciju. Sat će sadržavati vježbe koje aktiviraju i jačaju centar tijela kako bi vlastito tijelo dobilo potrebnu snagu i izdržljivost.
Kroz središnji dio sata koristit ću elemente floorwork-a, vježbe fleksibilnosti, koordinacije, brzine i bavit ćemo se preciznošću izvođenja zadanog materijala. Težit ćemo otpuštanju nepotrebnih mišićnih tenzija unutar tijela, ali i na brzoj aktivaciji mišića i njihovoj spremnosti za kretanje u ograničenom prostoru.
Sat bi završili stvaranjem duže plesne fraze u kojoj bi ujedinili i spojili principe koji su se razvijali tijekom klasa- fluidnost, izdržljivost, dinamika, inicijacija pokreta, artikulacija te muzikalnost kretanja. Cijeli sat prilagođen je manjem i ograničenom prostoru.

O VODITELJICI RADIONICE:

Lara Frgačić plesačica je rodom iz Zagreba. Svoje profesionalno plesno obrazovanje započinje u srednjoj školi suvremenog plesa Ane Maletić te nakon srednje škole završava Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je stekla zvanje za profesionalnog plesača. Na akademiji je radila sa mnogobrojnim inozemnim vrhunskim i renomiranim  koreografima, predavačima i izvođačima (Guy Nader, Frey Faust, Sanna Myllylahti, Milan Tomašik, Magdalena Reiter, Laureline Richards i mnogi drugi.). Plesačke izvođačke vještine i sposobnosti usavršava na raznim radionicama po Hrvatskoj. Sudjelovala je na internacionalnom umjetničkom kampu na Kamenjaku pohađajući radionicu koreografa i plesača Matije Ferlina. Godine 2017. pohađa na festivalu plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčenatu radionicu Laure Aris Alvarez pod nazivom Power Sources, a  2019. sudjeluje u radionici Francesca Scavette (Suprised Body, Monoplay festival). Osim na radionicama i akademiji svoje profesionalno plesno iskustvo stječe i u radu s raznim koreografima strane i domaće plesne scene u nekoliko različitih plesnih predstava koje su igrale unutar i izvan Hrvatske (predstava To Get Her koreografkinje Zrinke Lukčec Kiko,  Personas koreografkinje Aleksandre Mišić, Needed koreografa Johannesa Hartla, Obsession koreografkinje Tijen Lawton, Bezdan koreografkinje Tatjane Rupcich i Ana Marie Bogdanović, Upgrade koreografkinje Vesne Mimice, Mala Plesna priredba koreografa Rajka Pavlića te projekt pod nazivom Skupa izabran na međunarodnoj mreži Pan-Adria koreografkinje Petre Hrašćanec. ). Godine 2019. Sudjeluje u performansu u sklopu otvaranja izložbe  Ljubav I otpor Ivane Popović u Muzeju suvremene umjetnosti  u Zagrebu. Dvije godine zaredom bila je izvođač na otvaranju 69ih i 70ih Dubrovačkih ljetnih igara. Uz izvođačko iskustvo razvijala je svoj pedagoški rad u studiju Svjetlost u pokretu, Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici i u Masa dance company gdje je i dalje suradnik. Godine 2019./2020. bila je asistent na predmetu za scenski pokret na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a godine 2021. u Zagrebačkom plesnom centru imala je premijeru sa svojom prvom autorskom plesnom predstavom Individuet koju je napravila zajedno sa koautorom Endijem Schrotterom.

11.30-11.45h
‘’STVARNOSNE KOMPOZICIJE// IMA NEŠTO ŠTO ME RADUJE’’ - KAROLINA ŠUŠA, KRISTINA LOVRIĆ, IVANA BANDALO
Interdisciplinarni projekt Stvarnosne kompozicije // Ima nešto što me raduje premijerno je izveden u rujnu 2020. u muzejskom prostoru atrija Galerije umjetnina Split. Koncepcijom rada se promišlja kako (ne)plesni pokret djeluje kao prijevodbena inačica zvuka, kako se prevodi iz jednog medija u drugi, iz glazbenog impulsa u pokret tijela. Kao što jezično prevođenje nije puki ekvivalent, tako ni pokret nema izravnu sumjerljivost, nego je izvedbena interpretacija pokretom varijacija onoga što je izraženo glazbom. Glazba je posrednik jedne nenametljive estetičke igre, ispisivanja nekog novog rukopisa u odnosu tijela i zvuka.
(Za)mišljen za specifičnu izvedbenu lokaciju ovaj put rad intervenira u arhitektonski prostor grada Splita inspirirajući se vidljivim arhitektonskim elementima te ih transformirajući u izvedbeni materijal, plesni/tjelesni vokabular autentične koreografske misli, donosi novu i drugačiju prostornu dijalektiku. Na Međunarodnom danu plesa će predstavit tek fragment rada u trajanju od 15minuta.

O AUTORICI:

Od ’90.-ih započinje plesnu avanturu u vremenu pokretanjazagrebačke Eks-scene.Istinski zainteresirana za fenomen tijela i umjetnostpokreta odlazi na Salzburg Experimental Academy of Dance uAustriju na godinu dana. Pohađa niz radionica u i izvan Hrvatske, a neki od pedagoga su Nienke Reehorst, Inaki Azpillaga (UltimaVez), Gabriel Castillo (DV8), Patricia Bardi, Damien Jalet, Martin Kilvady (contemporarydance technique), Marta Coronado (Release technique, ROSAS repertory). Surađivala jes Milanom Broš i linktom!. Pedagoški rad bazira na suvremenim plesnim tehnikama, snaglaskom na Release tehnici, Bartenieff principima i BMC-u (Body Mind Centering).Preokupacija su joj teorija i filozofija plesa stoga osniva KoribantLab – radnu i razvojnu platformu za koreografsku i pedagošku praksu, kustostvo izvedbenih umjetnosti te vizualneumjetnosti. Od 2009. vodi redovite satove i radionice suvremenog plesa ipokreta u Splitu, a od 2015. do 2018. surađuje sa Studijem za inovativno kazalište zadjecu i mlade /KINKIN/ iz Splita razvijajući kreativni ples za djecu. U suradnji sa SunčicomFradelić (Kino klub Split) i glazbenikom Mislavom Režićem ostvaruje plesni video Parallel space movements (2009.), a 2020. autorski interdisciplinarnirad Stvarnosne kompozicije // Ima neštošto me raduje, u suradnji s klarinetisticom Ivanom Bandalo i plesnom umjetnicom Karolinom Šušom.Piše tekstove (kritičke osvrte) o izvedbama, festivalimai/ili općenito događanjima na polju suvremenog plesa i suvremenih izvedbenihpraksi za internetski portal Plesnascena.hr. Suradnica za scenski pokret prinezavisnom kazalištu PlayDrama iz Splita. Profesorica  povijesti umjetnosti i diplomirana fonetičarka (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), te članica UPUH-a (Udruga plesnih umjetnika Hrvatske) i HUPSUP-a (Hrvatska udruga pedagoga suvremenog plesa). Živi i radi u Splitu.

12h
ČITANJE MEĐUNARODNE I NACIONALNE PORUKE – Uživo iz Karlovca
Lokacija: Stari grad Dubovac
Osnovna ideja Međunarodnog dana plesa je podsjećanje da je ples umjetnički oblik izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke. Na taj se dan širom svijeta čitaju poruke poznatih osoba iz svijeta plesa koje promiču temeljnu ideju Međunarodnog dana plesa.
Ove godine međunarodnu poruku potpisuje Friedemann Vogel, dok je autorica hrvatske poruke Maša Kolar.

15-15.45h
SITE-SPECIFIC PLESNA IMPROVIZACIJA (uživo javljanje iz Lovrana), UO FRONESIS u suradnji sa Plesni PAL laboratorij

16-17h
GO OUT AND DANCE
partneri: PC TALA, UPUH, POGON JEDINSTVO
+ različiti gradovi partneri KARLOVAC, POŽEGA, PULA, ROVINJ, ŠIBENIK, RIJEKA, SLAVONSKI BROD, OSIJEK, BJELOVAR, ZADAR
mjesto: Trnjanski nasip ( kod Pogona Jedinstvo )
program:
16h - izvedba članova Plesnog centra Tala
16:30h – grupa Choreodream - „Roots to the sky“, koreograf: Tamara Curić
16:35h - mali plesnjak uz DJ hrwo E
16:50h – premijera plesnog filma „8 koraka za ples“
GO OUT AND DANCE je jedinstveni projekt kojeg je Plesni Centar Tala počeo razvijati u Zagrebu u suradnji sa Nomadskom plesnom akademijom 2009.g.
Od 2012.g. inicijativa zajedničke proslave širi se kroz NDA Hrvatska na ostale hrvatske gradove. Format projekta uključuje da svaki subjekt u svom gradu organizira aktivnosti povodom proslave i obilježavanja Međunarodnog dana plesa po izboru te da se uz to svi ujedinjuju u zajedničkoj akciji.
Ovogodišnja akcija pod nazivom ¨8 koraka za ples¨ odvija se u suradnji PC Tale i UPUH-a, te će se premijerno izvesti u formatu plesnog filma emitiranog putem Youtube kanala UPUHa.

17-18h
SANJA FRÜHWALD (Beč)
"NOĆU"-OTVORENA PROBA I RADIONICA (6+)
VRUM performing arts collective poziva sve starosti od 6 godina na više (djecu i njihove odrasle) na sudjelovanje u interaktivnoj probi našeg novog multimedijalnog plesnog projekta “NOĆU” i online radionici sa međunarodnom ekipom predstave: koreografkinjom - Sanjom Tropp Frühwald, dramaturgom Corneliusom Edlefsonom i izvođačicom Jolyane Langlois. Tijekom ove jednosatne radionice upoznat ćemo se sa temom predstave “NOĆU” i njenim izvođačima, i razmijeniti ideje i razmišljanja vezana za ovu zanimljivu temu kroz priču i ples, pokret i igru, i to sve direktno u dječjoj sobi, taman pred vrijeme za spavanje… ili ne!
Pripremiti: udobnu odjeću, baterijsku lampicu, nešto prostora za kretanje, dobru internetsku vezu
Prijave na ovu radionicu obavezne su slanjem maila na adresu: contact@vrum.hr
Nakon prijave sudionici će primiti Zoom link, isključivo preko kojeg je omogućeno sudjelovanje u programu.

O predstavi “NOĆU”:
U radu na predstavi “NOĆU”, krenuli smo, prema motivima iz istoimene knjige Wolfa Erlbrucha, u osvajanje noći. Daleko od straha, naše putovanje vodi kroz vrijeme dana koje nije tako neuobičajeno i pospano kako se odrasli uvijek pretvaraju. Noćni zvukovi odjednom se pretvaraju u simfonije koje vas pozivaju na ples s vlastitom sjenom… Odakle dolaze ti zvukovi, kreće li se nešto u grmlju? Kuće rastu visoko u nebo, a oblaci magle pretvaraju se u neobične oblike.. pomalo životinjske… noću su sve mačke ... zelene? Tamno žute? Nježno roze? Ili su samo sive? A što je s obitelji Pomoćnica? Rastu li one samo u sjeni noći? I... ima li noć uopće sjenku? Pa što se to stvarno događa u to posebno doba dana kada, kako kažu mama i tata, svi spavaju? Često strašni mrak odjednom se više ne čini tako jezivim, kao što većina ljudi pretpostavlja. Kolektiv VRUM poziva vas na putovanje u doba dana koje je čudesno raznoliko, zastrašujuće privlačno, bumo tiho i šareno tmurno i u kojem naša mašta može stvoriti jedan sasvim novi svijet.

O VODITELJICI RADIONICE:

Sanja Tropp Frühwald diplomirala je na SEADu u Salzburgu 2007. godine. Od tada, kao umjetnička direktorica VRUMa (Zagreb /​​Beč), realizirala je preko 20 vlastitih produkcija, kao npr. “Baja Buf” (0-2), “LARGE - javni događaj na kraju vremena”, “No Logo Opera(tion)”, “Minimi” (4+), “the killer in me is the killer in you my love” (13+), “Črčke” (0-6), “Muzej plesa” (4-10), „Tiger lilies“ (10+), „Iznad nas samo nebo” (10+) (EU projekt „living realities, changing perspectives“), „Sinovi“ (7+), „The Milky Way“ (0-2), „Lover‘s disco(urse)“ (14+) itd. Većina djela predstavljena je u Hrvatskoj, Austriji i međunarodnim turnejama i gostovanjima širom svijeta. Za svoj umjetnički rad višestruko je nagrađivana (NHG (2012., 2016.), UPUH, teatar.hr…). Predstavlja svoj rad na Bijenalu mladih umjetnika iz Europe i Mediterana (2005.), osvojila je danceWEB stipendiju (2007.), sudjelovala u EU istraživačkom projektu „Choreoroam“ (2009.-10.). Razdoblje između 2012.-14. provodi kao rezidentna umjetnica mreže Fresh Tracks Europe (tanzhaus NRW, Krokus festival Hasselt, kopergietery Gent, Tweetakt festival, Het Lab Utrecht, Imaginate Edinburgh, Dansstationen Malmö, Dschungel Wien, STU Tallin) koja se zauzima za razvoj plesne umjetnosti za mladu publiku. To iskustvo snažno utječe na njezin daljnji osobni i umjetnički razvoj. Sanjin umjetnički rad obilježava istinski interes za međugeneracijsku suradnju, utječući na šire zajednice, a prepoznat je kao inovativan, interaktivan, uključiv i politički svjestan. Kroz zadnjih 10 godina artikulira svoj rad u polju izvedbenih umjetnosti za mladu publiku, kao i u otvaranju dijaloga između različitih društvenih skupina s naglaskom na nenasilnoj komunikaciji i otvaranju novih perspektiva. Od 2009. Sanja vodi KLIKER festival - festival pokreta i plesa za mladu publiku u Varaždinu. Pokrenula je platformu KLIKER (2013-2019) i koordinira GENERATOR - Europsku suradničku platformu za razvoj plesa za (i sa) mladom publikom. Od 2019. članica je odbora ASSITEJ Austrija i Young Dance Network (globalni model za razmjenu u polju plesa za mladu publiku).Pored svojih umjetničkih angažmana i angažmana u zajednici, Sanja redovito predaje u različitim kazalištima, školama i festivalima diljem Europe (npr. ImPulsTanz festival Beč).Članica je HZSU sa statusom koreografkinje.

www.vrum.hr; www.klikerfestival.com; www.klikerplatform.com; www.generatorplatform.com; www.youngdancenetwork.com;

18-19h
RADIONICA: „GLEDAJ, BILJEŽI, STVARAJ PLES“, ROBERTA MILEVOJ (Zagreb)
Na satu ćemo koristiti improvizacijsko - kompozicijske alate koji omogućavaju proizvodnju plesnog materijala u zadanom formatu 'online' susreta. Tijelo je ovom prilikom stavljeno u funkciju cjelovitog izvedbenog aparata koji putem različitih osjetila pažnje uvodi u izbor donošenja odluka naspram sebe i drugih. Sat je zamišljen kao jednokratno iskustvo upoznavanja polaznika s različitim, zadanim elementima kretanja (brzina, ritam, kvaliteta, dijelovi tijela) te njihovim primjenama u izvedbenosti tijela.

O VODITELJICI RADIONICE:

Roberta Milevoj, rođena u Puli 1979.g. Od 1998.g. profesionalno  djeluje na hrvatskoj plesnoj sceni kao izvođačica, koreografkinja i pedagoginja suvremenog plesa. Plesno iskustvo stječe na brojnim radionicama i rezidencijalnim programima u zemlji i inozemstvu te u radu s priznatim plesnim umjetnicima ( Matija Ferlin, Irma Omerzo, Aleksandra Janeva Imfeld, Mala Kline, Keren Levi, Tomislav Feller, Rosalind Crisp i drugi ) i umjetničkim kolektivima ( Montažstroj, Zagrebački plesni ansambl, Studio za suvremeni ples, Plesni centar TALA, Liberdance, Sodaberg, MARMOT, dance_lab collective, i drugi ). Tijekom godina razvija svoj autorski i izvođački rukopis te potpisuje veći broj umjetničkih suradnji i samostalnih predstava ( material248, Roberta, Roberta, Rachel & Sonny, Opet Roberta, &, U OČIMA, Familija, SCENA, ROB3RTA ).

Od 2014.g. do 2016.g. dio je međunarodnog projekta apap – Performing Europe. 2017.g. zajedno s Anom Mrak osniva umjetničku organizaciju NIKAD KRAJA. Trenutno pohađa preddiplomski studij plesne umjetnosti, nastavnički smjer na Akademiji dramske umjetnosti ( ADU ).


19.00-19.15
OTVORENA PROBA: ‘’Crveno kao zeleno’’

Suvremena plesna predstava „Crveno kao zeleno“ teži eksperimentu u izvedbi i propitivanju isprepletenosti subjektivne slike svijeta ili sintetičkog okruženja u našim mislima i kolektivne svijesti, svijeta ideja kojim objašnjavamo postojanje pojmova, univerzalija, simbola i znakova te na koji način im pripisujemo značenja. Uzevši za polazište diferenciranu percepciju, tako pojam crveno može imati nebrojena značenja, asocijacije i konstrukcije, crveno kao krv, crveno kao potres, bordo crveno, enovrc, crveno kao broj jedan ili crveno kao slovo A (sinestezija, ideastezija, autistični savant), a može biti i crveno kao zeleno pitamo li daltoniste koji ne raspoznaju crvenu boju (pronotopi). Crvena i zelena boja provlače se kroz cijelu predstavu kao manje očit konstrukt koreografije; ali jasan impuls i sukreator scene. Plesači iscrtavaju plesni prostor, a tijela koja kreiraju koreografiju, odnosno koreografija koja kreira tjelesni pokret i dramaturgiju predstave konstruira se i gradi od kretanja, pokreta i gesti na tragu razvojnih faza djeteta. Koreografijom se naglasak stavlja na posredničku funkciju tijela i izvlači se potencijal osnovnih tjelesnih funkcija. Plesači koriste sva osjetila u kreiranju različitih tjelesnih senzacija i pridavanju značenja.
Autorice i koreografkinje: Nikolina Dolfić i Lucija Zalović

O UDRUZI:

Plesna udruga "Tiramola" radi na promicanju rasta i razvoja suvremenog plesa za djecu i mlade, unapređenje plesa kao umjetničkog izričaja, te poticanje kreativnog izražavanja od najranije dobi. Plesna udruga „Tiramola“ u svom djelovanju orijentirana je na edukaciju na području suvremenog plesa i pokreta, te na produkciju i distribuciju plesno-kazališnih projekata.
Kroz treninge suvremenog plesa za predškolce, osnovnoškolce, te početni i napredni suvremeni za mlade i odrasle educiramo članove i stvaramo kreatore umjetnosti i konzumente za djela suvremene plesne umjetnosti. Edukacija vodi produkciji plesne predstave.
Produkcijom naših predstava želimo utjecati na razvoj stabilnih i kvalitetnih preduvjeta za razvoj umjetničkih programa, te potaknuti umrežavanje nezavisnih aktera na kulturnoj sceni kroz razmjenu i suradnju. Cilj nam je stvoriti publiku i konzumente za suvremenu plesnu umjetnost kroz kvalitetne programe i edukaciju.
Misija nam je Split učiniti važnim centrom na karti suvremenog plesa. Djelujemo na Maloj sceni Doma mladih Split.
Voditeljice: Nikolina Dolfić i Lucija Zalović19.15-19.30h
VIDEO PERFORMANS: ‘’TILL DEATH DO US PART"
Smrt je negacija života? Život prestaje smrću? Život je smrti unatoč?
Između se crta putanja ‘od rođenja pa do smrti’.
Putanju naših života prekidaju naše smrti nakon kojih, kako-tako, ostajemo živjeti.
Naši životi, dakle, idu smrti unatoč.
Možda život i smrt i nisu u takvoj vezi.
Postoji li život nakon prekida?

Autorica i izvođačica: Martina Hrlić Rogić
Snimanje i montaža: Damir Jevtić
Glazba: Jesus Alone, Nick Cave & The Bad Seeds

O AUTORICI:

Umjetnička je ravnateljica Plesne grupe Flame iz Rijeke, koju je osnovala prije 17 godina. Podučava suvremeni ples, modern jazz i musical, a koreografira i za brojne predstave, performanse, plesna natjecanja, produkcije i festivale. Kao koreografkinja ostvarila je suradnju na mnogobrojnim projektima, među kojima su: Rijeka 2020., više projekata u produkciji HNK Ivana pl. Zajca, otvorenja Riječkih ljetnih noći, te projekti u suradnji s Art kinom Croatia, školom pjevanja Studio Maraton i vokalno-instrumentalnim ansamblom Intermezzo. Do sada je realizirala pet performansa, a režirala je i koreografirala 14 predstava.

PLESNI FILM: THE POETIC BODY, KRISTINA PAUNOVSKI (8 min)
Sadašnjost u kombinaciji sa kompozicijskim okvirom i prostorom stvaraju živi performans koji je zabilježen ovim video projektom. Trodnevna radionica plesne improvizacije i kompozicije održana je u Rijeci.

Koncept i režija: Kristina Paunovski
Kamera: Tina Kadoić
Lokacija: Exportdrvo, izložba Terra Effluviens. Kustoski koncept Nikola Bojić.
Posebno hvala Drugo More , Rijeka 2020 i Nikola Bojić.
Sudjelovali/e:
Anja Domljanović, Ana Marija Eres, Ema Istuk. Izabel Susanj, Kaja Borse, Katarina Baresic, Klara Tomljanovic, Kristina Paunovski, Lara Drljaca, Leon Di Giorgi, Nikolina Samardzic, Mateo Babic, Noemi Dessardo, Petra Velepic

O AUTORICI:

Počinje se baviti plesom 1998. godine te usvaja osnove jazz tehnike, a ubrzo nakon toga počinje proširivati svoje polje interesa i na druge plesne tehnike. Postaje trenerica 2005. godine, a kao plesačica i koreografkinja godinama odlazi na mnogobrojna natjecanja europske i svjetske razine gdje postiže zapažene rezultate. Svoje iskustvo gradila je i kroz druge angažmane poput “S”b fash!on Subaru by Zigman, EPK 2020 Roadshow turneja, “MySpace” turneja sa Severinom, predstave “Games of Zen”, “Grit”, “Akademija to je moja priča” itd. gdje djeluje bilo kao plesačica, bilo kao koreografkinja i/ili glumica.

Prošla je na audiciji i bila studentica plesne akademije u Amsterdamu, AHK – Amsterdam School of the Arts (2010. – 2011.), smjer plesni pedagog. Dobila je priliku voditi satove u plesnom studiju New Dance Studio Amsterdam. Od jeseni 2011. nastavlja svoj rad kao plesačica i pedagoginja u Rijeci, a na jesen 2013. otvara Plesni centar K2K s Majom Kereš i Katarinom Jurić. U sklopu K2K centra kontinuirano se bavi organizacijom seminara, evenata i kreativnih projekata.

U suradnji s agencijom Agency of East 21 Culture Group, 2015./2016. godine odlazi u Kinu gdje radi kao profesionalna plesačica. Nedugo zatim odlazi u Kijev gdje svoju edukaciju proširuje u plesnom centru „My way”. U sezoni 2018./2019. pokreće ARTissue platformu putem koje se bavi contemporary movementom i vizualnim umjetnostima. Svoj plesni angažman ostvarila je u mjuziklu „Evita” u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka.

Njezin plesni izričaj zauzima područje urbanih stilova, improvizacije, jazza i contemporary movementa. Kroz svoj rad mentorirala je mnoge plesače koji su odabrali put profesionalne karijere, a na satovima voli istraživati individualan i autentičan pokret.

19.30-21h
TECHNO DRIFT-SONJA PREGRAD
Poziv na zajednički Techno drift; početak ispred dvorane V. Lisinskog (moguće je sudjelovati i na drugim lokacijama, javite se ukoliko ste zainteresirani)
što je techno drift: https://www.allalways.org/technodrift...,
Pridružite nam se!Program Međunarodnog dana plesa 2021. održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.